Barrel Challenger overhandigt cheque aan Zonnebloem

BUREN – Sander Oud en Wilma Pijpker deden eind januari mee aan de Barrel Challenge en reden met hun gepimpte oude auto door Scandinavië. Ze maakten er meteen maar een sponsorrace van. Zondag 3 februari overhandigden ze een cheque van 2150 euro aan de Amelander afdeling van de Zonnebloem. Voorzitter Simmie Molenaar mocht hem in ontvangst nemen.

Twee oma's

Sander en Wilma deden mee aan de Wintereditie 2019 van de Barrel Challenge. Ze waren een van de zes teams van Ameland, die in zes dagen tijd met kleurige automobielen een rondje Botnische Golf deden.

Ze werden door diverse bedrijven en personen gesponsord en Sander en Wilma bedachten dat, als ze geld over zouden houden, dat aan een goed doel wilden schenken. Deze sponsoracties had hij vaker bij collegarijders gezien. Dat ze voor de Zonnebloem gingen kwam eigenlijk door de beide oma's van Sander. Die twee stonden altijd voor hem klaar maar hij wist ook dat ze vrijwilliger waren bij de Zonnebloem en dus ook klaar stonden voor anderen. Helaas is niet lang terug één van de oma's overleden.

Travemunde

De Barrel Challenge begon officieel in Travemunde met 400 auto's. De deelnemers kregen daar te horen van waar naar waar ze moesten rijden. Al rijdende zagen ze nog opdrachten voorbijkomen die ze konden doen. Sander en Wilma hadden in het begin nogal wat materiaalpech. Ze hebben zelfs een keer bij 24 graden onder nul een uren durende reparatie uit moeten voeren. En dat op Sanders verjaardag bovendien. Ondanks de pech hebben de Barrel Challengers van Ameland genoten. Overal werden ze vriendelijk onthaald en de bevolking hielp telkens weer met het maken van de auto en het zoeken naar onderdelen.

Rijder en kaartlezer

De vele sneeuw was hier en daar wel een obstakel en soms konden ze niet anders dan enkele uren wachten totdat de weg vrij werd gegeven. Meestal reed Sander, Wilma bleek de betere kaartlezer. Zij was een van de weinige vrouwelijke deelnemers, al deden er ook een paar vrouwenteams mee.

Vooral de sfeer onder alle deelnemers is prachtig, zeggen Sander en Wilma. Waar kan helpt men elkaar. Zo was er een auto gecrasht. Er waren geen gewonden, maar de auto wilde niet meer vooruit. Het vehikel werd voor de onderdelen aan een plaatselijke handelaar verkocht en beide rijders stapten bij een andere deelnemer, die ze overigens niet kenden, in de wagen. Op die manier reden ze de Barrel Challenge met vier mensen in een auto uit.

Amelander barrels

Alle zes Amelander barrels kwamen na een reis van zo’n 5000 kilometer veilig op Ameland terug.

En het sponsorgeld? Dat werd gebruikt om de brandstof, overnachtingen en de drie ferry-overtochten van te betalen. Zelf betaalden ze het inschrijfgeld, de auto en het klaarmaken daarvan en het tolgeld. Al met al hielden Sander en Wilma 2150 euro over en dat gaven ze aan de Zonnebloem.

Zonnebloem

De Zonnebloem laat weten erg blij te zijn met het gebaar en het bedrag. De vrijwilligersorganisatie organiseert uitjes voor zieken, gehandicapten en alleenstaande ouderen.

Sander en Wilma bedanken hun sponsoren en de Zonnebloem bedankt op haar beurt Sander Oud en Wilma Pijpker.

lees hier ook over de Barrel Challenge

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *