RSS
Zoeken

Ameland doet mee aan Barrel Challenge

Geplaatst op: 19 januari 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

Barrel Challenge - Foto Willy VisserBarrel Challenge - Foto Willy Visser

NES - Ameland doet met zes oude auto's mee aan de Barrel Challenge Wintereditie 2019. De Barrel Challenge is een tour met diverse opdrachten, oftewel challenges, die punten opleveren. Zo maken de deelnemers kans om de enige echte ‘The BarrelChamp’ te worden!

De barrel is een voertuig die niet jonger mag zijn dan 2000, de prijs maakt niet uit, als het maar een barrel is. De auto moet wel zo goed zijn dat hij op de weg mag rijden. De auto’s die meedoen worden creatief beschilderd en zijn van sponsoren voorzien. Wat de organisatie betreft: hoe excentrieker en gekker de constructie des te spectaculairder.

Zonnebloem
Onder meer Sander Oud uit Buren en zijn vriendin Wilma doen mee met de Barrel Challenge Wintereditie 2019. Vanmorgen zijn ze met hun barrel vertrokken richting Zweden. De chauffeur heeft diverse sponsoren bereid gevonden de tocht te steunen en van het geld dat hij over heeft sponsort hij op zijn beurt De Zonnebloem, de vrijwilligersorganisatie die uitjes regelt voor ouderen en mensen die door ziekte, leeftijd of handicap lichamelijke beperkingen ondervinden. De Zonnebloem Ameland is erg ingenomen met dit initiatief. Vrijwilligers van De Zonnebloem zwaaiden vanochtend de barrelrijders uit.

Botnische Golf
Naast de barrel van Sander en Wilma doen nog vijf teams van Ameland mee. Ze vertrokken met de 8:30 uur veerboot. Vanavond nemen de teams van Ameland de ferry naar Malmö in Zweden. Daar komen ze zondagochtend omstreeks 8:30 uur aan en daarna zetten de Ameland barrels koers naar Stockholm. 
Tussen 20 en 26 januari rijden ze een rondje Botnische Golf. 

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?