Amelandse twitterdag met #Amelands

HOLLUM – Het is vandaag de Dag van de Europese Talen en het is vandaag de twitterdag van de talen en dialecten. Fryske Twitterdei bijvoorbeeld, als onderdeel van de Internationale Social Media Dag voor Kleine Talen.

In Friesland wordt de Fryske Twitterdei sinds 2012 georganiseerd, in april. Dit jaar valt hij voor de eerste keer samen met de Europese Dag van de Talen op 26 september.

Tal van organisaties uit meer dan 16 andere regio’s in Europa doen mee. De taalliefhebbers komen uit Baskenland, Ierland, Malta, Catalonië, de Sorben, Friulië, Cornwall, Wales en Galicië.

De Fryske Twitterdei wordt georganiseerd door de mensen van de Praat mar Frysk-campagne van de Afûk. Het laat het mooie en de diversiteit van de kleine talen zien.

De talen van de deelnemende regio’s staan in een estafette gedurende de dag een half uur centraal. Voor het Fries is dat tussen 12.30 en 13.00 uur.

#Frysk en #EDL2017

Voor Fryslân doen er veel bekende Friezen, instellingen en bedrijven mee, zoals: Jorrit Bergsma, Iris Kroes, Lutz Jacobi, Medisch Centrum Leeuwaren, Omrop Fryslân, Tresoar, Ziggo Nederland en Arriva. De gemeenschappelijke #hashtag voor alle deelnemende talen is #EDL2017 (European Day of Languages 2017).

#Amelands

Wie in het Amelands twittert kan ook de hashtags #EDL2017 en #Frysk gebruiken, met als extra hashtag #Amelands.

lees hier meer over de Europese Dag van de Talen

→ Fryske Twitterdei

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *