Amelander Veerdienst op stoom

HOLLUM – Om in de toekomst de bereikbaarheid van Ameland te waarborgen heeft een groep Amelander ondernemers in 2018 de Amelander Veerdienst opgericht. Het doel van de Amelander Veerdienst is om per 2029 de concessie te verwerven om te komen tot een veilige, duurzame en betrouwbare veerdienst tegen acceptabele tarieven.

Het was een tijd lang stil rond het initatief, maar achter de schermen is er hard gwerkt aan de juridische, organisatorische en praktische vraagstukken rond de Amelander Veerdienst. Het bestuur van Stichting Amelander Veerdienst, bestaande uit Klaas Nagtegaal, Jur de Vries, Fabian Kock, Cees Brouwer, Mario Bunicich en Richard Veltman, wil het plan doorzetten. Om deel te kunnen nemen aan de inschrijving voor de concessie van 2029 heeft de stichting alle steun nodig, van eilanders en ook van de gemeente. Alleen met brede steun maakt de stichting een kans.

In de eerste week van januari worden op Ameland enquëtes bezorgd, waar Amelanders hun mening over het vervoer via de Waddenzee en de wenselijkheid van een eigen veerdienst kenbaar kunnen maken. De mensen achter Stichting Amelander Veerdienst halen de enquêtes weer op, om zeveel mogelijk reacties te verzamelen.

lees hier 'Ameland krijgt een eigen veerdienst' van 22 mei 2019

tik Amelander Veerdienst in bij ZOEKEN om meer over dit onderwerp te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *