Ameland krijgt eigen veerdienst

HOLLUM – Om in de toekomst de bereikbaarheid van Ameland te waarborgen heeft een groep Amelander ondernemers de Amelander Veerdienst opgericht. Het doel van de Amelander Veerdienst is om per 2029 de concessie te verwerven om te komen tot een veilige, duurzame en betrouwbare veerdienst tegen acceptabele tarieven.

Voor deze concessie geldt waarschijnlijk een openbare Europese aanbesteding waarbij de kans aanwezig is dat er nieuwe spelers op de markt verschijnen puur voor eigen financieel gewin. Om Ameland hiervoor te behoeden en om Ameland in de toekomst aantrekkelijk te houden als vakantiebestemming gaat de Amelander Veerdienst opereren zonder winstoogmerk, geïnspireerd op Teso, een moderne, succesvolle en transparante rederij op de veerdienst Den Helder – Texel.

Bij de Amelander Veerdienst staat het eilander belang voorop; de werkgelegenheid bij de veerdienst zal zo veel mogelijk op Ameland worden geconcentreerd, de dienstregeling moet optimaal en betrouwbaar zijn, onafhankelijk van het getij en de Amelander Veerdienst voorziet in ondersteuning van het Amelander verenigingsleven en de diverse evenementen.

Een veerdienst onderhouden midden in Werelderfgoed Waddenzee vraagt om respect voor de natuur en daarom wordt de Amelander Veerdienst zo duurzaam mogelijk vormgegeven met oog voor detail.

De website is www.amelanderveerdienst.nl

De Amelander Veerdienst is een stichting. De mannen achter het intitiatief zijn Jur de Vries, Fabian Kock, Cees Brouwer, Mario Bunicich en Richard Veltman. Zij zijn al een paar jaar achter de schermen met de voorbereidingen bezig en treden nu naar buiten. Ze willen niet concurreren met Wagenborg Passagiersdiensten en zijn in voor samenwerking met de veerdienst die de lopende concessie heeft. Het is zelfs denkbaar dat Wagenborg de Amelander Veerdienst faciliteert. Over een jaar of tien verloopt die concessie en wordt de veerdienst gegund aan het beste plan. De Stichting Amelander Veerdienst wil het allerbeste plan aanbieden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *