Amelander Kaap verkocht

Het viersterren Resort Hotel d’Amelander Kaap is aangekocht door de Fletcher Hotel Group in Vianen. Het hotel is met 40 luxe hotelkamers en 136 hotelappartementen het grootste van de Waddeneilanden. Chris Luken, de CEO van de Fletcher Hotel Group: "Wij zijn buitengewoon verguld met deze nieuwe aanwinst, alweer ons 18e hotel. Het gaat hier niet alleen om het grootste hotel van de eilanden, maar ook één van de mooiste!".
De overname heeft geen nadelige gevolgen voor de werkgelegenheid. Vanuit het hoofdkantoor van Fletcher in Vianen worden alle hotels centraal aangestuurd, zoals training, automatisering, inkoop, sales en marketing. Zo kan het hotelpersoneel zich volledig op de gasten richten.
"Door permanent onderzoek van het reisgedrag van de consument weten wij precies waar de Nederlanders graag een weekendje of mid-week naar toe gaan", zegt Chris Luken, "De Waddeneilanden staan in de top-5 als favoriete bestemming. Graag breiden wij onze keten uit met meer hotels op de Waddeneilanden".
De verkopende partij Regardz Hospitality Group, voorheen AHM Groep, heeft het hotel 18 jaar geleden gebouwd en neemt met ‘pijn in het hart’ afscheid van het hotel. Strategisch gezien is de verkoop echter een verantwoorde beslissing. Zij richt zich primair vooral op de markt van zakelijke bijeenkomsten en dit hotel trekt juist meer het publiek dat voor een weekje of weekendje zich heerlijk wil "onthaasten".

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *