Amelander Kaap bestaat 25 jaar

HOLLUM- Hotel-Resort Amelander Kaap in Hollum viert dit jaar haar jubileum. In de maand mei wordt er terug gekeken op de mooie jaren en ontwikkelingen van het hotel. Op 20 mei is het precies 25 jaar geleden dat het hotel zijn deuren opende. Om dit te vieren wordt op deze dag exact hetzelfde menu geserveerd als in 1987 voor een bedrag van 25 gulden. De rest van de week, van 14 tot en met 20 mei, is er voor de gasten een speciaal jubileummenu samengesteld en wordt er geld ingezameld voor het goede doel.

Feestelijk jaar voor de Amelander Kaap

Het jubileum van het hotel gaat niet onopgemerkt voorbij. Maandag 14 mei wordt de week feestelijk geopend door het oplaten van blauwe en zilveren ballonnen door de kinderen van Hollum. In het restaurant van de Amelander Kaap wordt voor deze speciale gelegenheid in de week van 14 tot en met 20 mei een 4-gangen jubileummenu geserveerd voor € 25,-.

Op de exacte datum van het jubileum, 20 mei, wordt er extra stil gestaan bij de gebeurtenissen van de afgelopen jaren. Er wordt op deze dag precies hetzelfde menu geserveerd als in 1987 voor een bedrag van 25 gulden. Dit bedrag kan voldaan worden met het oude briefgeld. Ook steunt het hotel in deze week het goede doel. Gasten kunnen in het hotel voor € 2,50 aan het rad draaien en kunnen daarmee mooie prijzen winnen. De opbrengst hiervan gaat naar Furaha. Dit is een organisatie die zich inzet voor onfortuinlijke kraamvrouwen in Afrika.

Het verhaal achter het hotel

Hans Wiegel heeft de eerste handeling van de bouw gedaan in april 1986. De echte uiteindelijke start van de bouw begint drie maanden later. Het toerisme is nog niet helemaal ontwikkeld in deze tijd en veel mensen van het eiland zien niks in zo een luxe complex. Op 20 mei 1987 wordt het resort officieel geopend door Koninklijke Hoogheid Prins Bernard. Door het grote succes wordt na een jaar een extra appartementenvleugel aangebouwd. Op 30 december 2005 vindt de grootste verandering plaats van het hotel. Na achttien jaar verkoopt Regardz de Kaap aan Fletcher Hotels. Momenteel wordt het hotel gerund door Christel Koning.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *