Ballum pakt de drollen op

BALLUM – De Ballumers zijn de hondendrollen in hun bermen meer dan zat. Enkele dorpsgenoten ondernamen vandaag samen met enkele bestuursleden van Dorpsbelang Ballum actie. Neeltje de Boer – Ney kwam met de klacht en Dorpsbelang Ballum kwam met het initiatief om een drollenopruimactie te starten. Het is eigenlijk van den zotte, vindt ook De Boer-Ney, die samen met Annemarie Nagtegaal de bermen langs de Camminghastraat afspeurt.

Gewapend met schep en emmer steunen ze elkaar in deze vieze opruimactie. Het is van den zotte dat hondeneigenaren niet zelf de drollen opruimen. De Ballumer drollenvangers en Dorpsbelang Ballum hopen met deze actie de hondenbezitters tot nadenken en actie aan te zetten. Laat de hond buiten het dorp uit of ruim de uitwerpselen van de viervoeter meteen op. Dat is de boodschap.

De Boer en Nagtegaal lachen tijdens de klus, maar echt vrolijk worden ze er niet van. Ze doen het, omdat ze het te vies vinden dat hun en andermans kinderen tijdens het spelen hondenstront tegenkomen. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *