Amelander: boete en rijbewijs kwijt

LEEUWARDEN – Een 40-jarige inwoner van Buren maakte in 2011 brokken en stond vandaag voor de politierechter.

De man knalde in de nacht van 7 juli 2011 met zijn auto door een reclamebord en daarna tegen een boom. Hij reed onder de Bosrand bij Hollum in een flauwe bocht rechtdoor. Hij had verzuimd de politie te waarschuwen en was naar huis gegaan, om het een en ander de volgende dag te regelen, sprak hij vandaag tegen de politierechter. De politie had hem die nacht al opgespoord voor hij dat had kunnen doen.

De brokkenpiloot moest blazen, ook al was het uren na het ongeluk en zijn promillage bleek te hoog. Destijds vertelde hij dat hij na het ongeval niets meer had gedronken, dus moest de uitslag wel slaan op zijn drankgebruik van voor de aanrijding. De Buremer vertelde vandaag een ander verhaal: hij had thuis na het ongeluk nog een paar biertjes gedronken. De rechter en de officier van justitie hielden het op de eerder afgelegde verklaring.

De Amelander moet een boete van 1000 euro betalen en is een half jaar zijn rijbewijs kwijt.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *