Amelander Avond in de Boeg met Fanø

BUREN – De gemeente Ameland heeft een vriendenband met het Deense Waddeneiland Fanø. Over en weer bezoeken eilander bestuurders elkaars eiland en rondom Koningsdag komt een delegatie van Fanø naar Ameland, van 26 tot en met 29 april.

De burgemeester Erik Nørreby, sinds 2005 burgemeester van het eiland met het hoogste gemiddelde inkomen van Denemarken, komt samen met 32 eilanders, bestuurders en hun partners en leden van het Fanø Shantykoor naar Ameland.

Burgemeester Albert de Hoop van Ameland heeft een inhoudelijk programma voorbereid, waarin ondermeer de onderwerpen duurzaamheid, toerisme, werelderfgoed en seizoensverlenging aan bod komen. Het zijn onderwerpen die beide eilanden aangaan en waar ze van elkaar kunnen leren en wellicht kunnen samenwerken.

Op zondagavond is de ontvangst, op Koningsdag volgt een bezoek aan de optocht in Hollum: Ameland laat zijn folklore aan Fanø zien. Die middag volgt een ontmoeting tussen de gemeentebesturen in het gemeentehuis. Ook is er een rondleiding door de Burgemeester Waldaschool.

Dinsdagavond staat er een Amelander Avond op het programma met optredens van de Juttersvrouwen, Pipe-band The Islanders, het Amelander Shantykoor, Claddagh en brassband Canite Tuba. Voor die avond worden alle Amelanders en bezoekers van het eiland uitgenodigd.

De Amelander Avond begint om 20.00 uur in de Boeg te Buren en de entree is gratis.

⇒ meer weten over Fanø? Kijk dan op Waddenpost onder Denemarken > Fanø

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *