Ameland niet meer op rug FC

GRONINGEN – Ameland en FC Groningen zijn allebei tevreden over het partnerschap van de afgelopen twee jaar en toch verdwijnt de naam Ameland van het uitshirtje van FC Groningen. Stichting Ameland Promotie wil meer geld overhouden voor andere promotie activiteiten en dat betekent dat FC Groningen het vanaf seizoen 2010 – 2011 met minder Amelander euro’s moet doen.

Op de website van FC Groningen staat: “Met ingang van komend seizoen zal een andere invulling worden gegeven aan de samenwerking tussen Ameland en FC Groningen. Het Waddeneiland is sinds medio 2007 als maatschappelijk partner aan de club verbonden. Dit tot tevredenheid van beide partijen.

Ameland heeft voor drie seizoenen een contract met FC Groningen als maatschappelijk partner. Onlangs is in een evaluatie gebleken dat beide partijen tevreden zijn over het partnerschap.

Voorbeelden hiervan zijn het project ‘Scoren voor Gezondheid’, de stimulering en ondersteuning van breedtesport op het eiland en het ondersteunen van het verenigingsleven en voetbalevenementen op Ameland. In dat kader heeft FC Groningen diverse oefenduels afgewerkt op het eiland. Ook was de eerste selectie geregeld aanwezig bij andere activiteiten. De kinderen van basisscholen namen deel aan deze activiteiten en zijn daarnaast aanwezig geweest bij thuiswedstrijden van de FC in Euroborg.

Reden van de koerswijziging ligt in de hoogte van het bedrag dat Ameland heeft geïnvesteerd. Dit is een groot deel van het promotionele budget van het Waddeneiland. Van tevoren heeft men de doelstelling gehad dit voor een periode van drie jaar te doen.

Daarom is besloten de samenwerking met ingang van het seizoen 2010/2011 op een andere manier vorm te gaan geven. Gevolg daarvan is onder meer dat de naam Ameland vanaf komend seizoen niet meer op de achterzijde van het shirt te zien zal zijn. Beide partijen zijn in gesprek over mogelijkheden om de samenwerking te continueren. In een later stadium zal meer duidelijk worden over de nieuwe invulling van deze overeenkomst.”

>>> de website van FC Groningen is te vinden op de Links-pagina, onder de F van FC

>>>meer lezen over Ameland en FC Groningen? Tik dan FC Groningen in bij ZOEKEN, rechts bovenin deze pagina

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *