Jeugd Ameland mag mee gamen

LEEUWARDEN – Ameland staat volgende week in het teken van videogames. Van 21 tot 25 september komen 150 gamedesign studenten naar Bungalowpark Klein Vaarwater om in teams een prototype van een game te maken. Tijdens dit G-AMEland festival begeleiden medewerkers van bedrijven uit de nationale- en internationale game-industrie de studenten tijdens de ontwikkeling en geven zij lezingen.

Alle scholieren vanaf groep 7, die niet vanwege de herfstvakantie elders in de wereld bivakkeren, mogen meedoen aan een dag aan die in het teken staat van “computerspelletjes spelen en bedenken”. Deze dag, dinsdag 22 september, wordt verzorgd door gamedesign docenten van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden in samenwerking met echte gameprofessionals uit binnen- en buitenland.

Het programma:
10.30 – 10.45: Ontvangst op Bungalowpark Klein Vaarwater, deelnemers mogen zich melden bij de receptie van het park.
10.45 – 11.15: welkomstwoord door de organisatie, hier wordt verteld wat G-AMEland is, en een uitleg van de dag.
11.15 – 12.00: in groepjes van 4 scholieren bezoeken jullie een bungalow (team) waar je de kans krijgt om de deelnemende gamedesigners te ontmoeten.
12.00 – 12.30: pauze, we eten gezamenlijk onze eigen meegebrachte boterhammetjes op.
12.30 – 15.45: computerspelletjes spelen en maken.
15.45 – 16.00: einde programma.

Er is begeleiding aanwezig en ook ouders zijn welkom.
Deelname is gratis, mits aangemeld!
Deelnemers kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar swildens@nhl.nl , graag onder vermelding van naam en leeftijd.

>>>lees hier Gamers spelen weer op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *