Ameland naar Den Haag

BALLUM – Burgemeester Albert de Hoop doet een oproep aan de Amelanders om mee te gaaan naar Den Haag.

Lees de oproep hieronder:

Ameland gaat naar Den Haag!

Beste Amelanders,

Zoals u weet, ervaren we de laatste jaren veel hinder van de vertragingen van de veerboot naar Ameland. De reden voor deze vertragingen wordt, in grote mate, veroorzaakt door het slechte onderhoud van de vaargeul.

Deze vertragingen zijn niet alleen hinderlijk, maar ook slecht voor het imago van ons eiland. Daarnaast leiden mensen schade doordat ze te laat op het werk komen, of ze hebben medewerkers die regelmatig te laat zijn, of omdat goederen te laat worden aangeleverd.

Omdat het Rijk verantwoordelijk is voor het onderhoud van de vaargeul, heeft het gemeentebestuur aandacht gevraagd bij de Tweede Kamerleden voor deze problematiek.

De Tweede Kamerleden hebben begin dit jaar een motie ingediend om opheldering te vragen aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu over deze problemen met de vaargeul.

Op woensdag 10 juni wordt er een speciale hoorzitting in Den Haag gehouden, waar naast de burgemeester ook Wagenborg Passagiersdiensten, vaargeuldeskundigen en Rijkswaterstaat het woord zullen voeren.

Ik roep u hierbij op om met ons mee te gaan, ter ondersteuning van ons standpunt!

Er kunnen maximaal 100 personen mee.

De gemeente stelt 10 juni twee bussen beschikbaar en regelt een lunchpakket. Wagenborg Passagiersdiensten betaalt onze overtocht.

We vertrekken op 10 juni om 08.30 uur vanaf Ameland. In Holwerd staan de bussen voor ons klaar.

De hoorzitting begint om 13.30 uur in een commissiezaal van de Tweede Kamer. Om 19.30 uur nemen we de boot terug naar Ameland.

U kunt zich aanmelden bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Ameland via 0519-555 555, of info@ameland.nl. Doe dit vóór 5 juni, want vol = vol!! Wij nemen, na de inventarisatie, dan contact met u op over uw deelname.

Er moet op korte termijn een oplossing komen voor dit probleem, want Ameland heeft er recht op om goed bereikbaar te zijn.

Laten we er met elkaar voor zorgen dat ze in de Tweede Kamer zullen weten waar Ameland ligt.

Ik reken op uw steun!

Uw burgemeester,

Albert de Hoop

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *