Ameland krijgt weer Welvaart

HOLLUM – Café De Welvaart in Hollum kan na een succesvolle crowdfundingactie haar deuren weer opengooien. Ondernemer Taco Zandbergen kwam met een plan om in het café speciaalbieren en lunches met Amelander producten aan te bieden. Om te kunnen starten ontbrak hem het geld en daarom zette hij een crowdfunding op touw via een organisatie die dat speciaal voor ondernemers begeleidt.

De Welvaart is sinds het najaar van 2011 gesloten en meer en meer staat het statige pand aan de Burenlaan te verpieteren. Zandbergen werkte zijn plan uit, schraapte 15.000 euro bijeen en zocht financiers voor 150.000 euro om het café, de twee appartementen en de twee hotelkamers weer bij de tijd te brengen. De zaak moet worden opgeknapt en de keuken moet opnieuw geïnstalleerd worden. Wat eens keuken was heeft alleen nog een afzuigkap. Alle apparaten zijn weg. De crowdfundingactie startte begin januari met een streefbedrag van 150.000 euro. Dat bedrag kon in februari naar beneden worden bijgesteld naar 75.000 euro vanwege twee grote financiers. Op 11 maart sloot de actie en Zandbergen heeft voor zijn De Welvaart een score van 120 procent gehaald en de 90.000 volgemaakt. Daar kan hij mee van start. Nog dit jaar heropent het café, dat een geschiedenis heeft die teruggaat tot de 18e eeuw.

⇒ Kijk hier wat er eerder op Ameland al met crowdfunding is gelukt.

Ook een idee voor een crowdfunding? Geef de informatie maar door, dan zetten we de actie erbij.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *