Ameland krijgt Corona Snelteststraat

BALLUM – Ameland krijgt een Corona Snelteststraat. Het is een initiatief van Kroon facilitair bedrijf Ameland. De Snelteststraat kan binnen een kwartier een uitslag genereren. Het gaat om de Antigen Rapid Test.

Zorgprofessionals nemen de test af via een neus swab en de teststraat wordt opgezet met medeweten van huisartsen. De gemeente is ook op de hoogte. Positieve testen worden doorgegeven aan de huisartsen.

De teststraat wordt een doorrij teststraat, waar je met de auto naartoe gaat en waarbij je in de auto blijft zitten. Hij is opgebouwd als tijdelijke voorziening in Ballum, ter hoogte van Zwembad de Schalken. Het is een initiatief van Marcel Kroon om bedrijven en inwoners van het eiland tegemoet te komen met een snelle uitslag.

Aanmelden gaat via een speciale website die binnenkort de lucht in gaat. De kosten van de test zullen royaal onder de honderd euro liggen.

bekijk ook de vacature voor zorgprofessionals

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *