Ameland 31 geregistreerde besmettingen

DEN HAAG – Ameland heeft sinds de telling van 21 oktober 14:00 uur 31 geregistreerde besmettingen. Niet al die mensen zijn op hetzelfde moment ziek, een aantal is alweer uit thuisquarantaine. De 31 is de optelsom van de geregistreerde besmettingen van inwoners van Ameland. Het aantal besmette gasten zit er niet in verwerkt. Ameland is nog grijs als het gaat om eilanders die zijn opgenomen in het ziekenhuis: het is, met Vlieland, een van de vier gemeenten in Nederland die nog nul mensen met corona in het ziekenhuis hebben zien belanden. 

Ameland kleurt donkerrood op de RIVM-kaart die het aantal besmetting met COVID-19 aangeeft. 

Het risiconiveau in de provincie Fryslân wordt 'ernstig' genoemd. Een regio staat op ‘ernstig’ als er in een week meer dan 150 positieve testuitslagen per 100.000 inwoners zijn. Of als meer dan 10 procent van de afgenomen testen positief is. Van alle Waddeneilanden telt Terschelling de meeste besmettingen, dan Ameland en vervolgens Vlieland, Texel en Schiermonnikoog, gerekend naar het percentage van de bevolking. 

Dossier Corona

⇒ lees hier over de gedeeltelijke lockdown en de maatregelen

bekijk hier de kaart van de RIVM

bekijk hier het Corona Dashboard

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *