Ameland 30 geregistreerde besmettingen

DEN HAAG – Ameland heeft sinds de telling van 19 oktober 14:00 uur 30 geregistreerde besmettingen. Niet al die mensen zijn op hetzelfde moment ziek, een aantal is alweer uit thuisquarantaine. De 30 is de optelsom van de geregistreerde besmettingen van inwoners van Ameland. Het aantal besmette gasten zit er niet in verwerkt.

Ameland kleurt donkerrood op de RIVM-kaart die het aantal besmetting met COVID-19 aangeeft. Bij de RIVM staat de teller voor het eiland op nog steeds op 17. Dat is de stand van 13 oktober. GGD Fryslân schrijft inmiddels 30 positief geteste eilanders op de kaart; stand van 19 oktober 14:00 uur. 

Het risiconiveau in de provincie Fryslân is van 'zorglijk' naar 'ernstig' gegaan. Een regio gaat in principe van ‘zorgelijk’ naar ‘ernstig’ als er in een week meer dan 150 positieve testuitslagen per 100.000 inwoners zijn. Of als meer dan 10 procent van de afgenomen testen positief is.

Ook de eilanden Terschelling en Vlieland kleuren donkerrood. Texel is een tint lichter gekleurd en valt in een regio met predikaat' 'zorgelijk'. Schiermonnikoog heeft inmiddels de eerste eilander besmetting geregistreerd. In Nederland is nu geen enkele gemeente meer coronaloos.

Dossier Corona

⇒ lees hier over de gedeeltelijke lockdown en de maatregelen

bekijk hier de kaart van de RIVM

bekijk hier het Corona Dashboard

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *