Ameland in Typisch Eijsden

EIJSDEN – Ameland was te zien in het TV programma 'Typisch Eijsden'. Het programma dat op NPO2 wordt uitgezonden en via NPOStart is terug te kijken, laat het Summercamp van Topsport for Life zien. Die organisatie was afgelopen september voor de vijfde keer op het eiland met een groep deelnemers die allen een levensbedreigende ziekte hebben. Topsport for Life coacht en organiseeert onvergetelijke dagen voor mensen die weliswaar zwaar ziek zijn, maar toch mooie dingen willen beleven.

In het TV-programma ‘Typisch Eijsden’ wordt aandacht besteed aan het Summercamp op Ameland.

In 'Typisch Eijsden' worden bewoners van Eijsden gedurende een tijd gevolgd in hun dagelijkse leven, zoals Eijsdenaren Peter en Diana. Zij zijn ook gasten van stichting Topsport for Life omdat zij leven met de ziekte ALS.

Summercamp naar Ameland is inmiddels een traditie voor Topsport for Life. Al vijf jaar lang worden activiteiten op Ameland georganiseerd en wordt er genoten van het eiland. In de aflevering 'Tyipisch Eijsden' van 25 november zijn beelden te zien van de overtocht en de aankomst bij Groepshotel De Oranjerie in Buren. Maandag 29 november werden de belevenissen van Peter en Diana op het eiland verder gevolgd. Zij én alle andere gasten en vrijwilligers zijn te zien tijdens het Summercamp op Ameland. Ze gaan onder meer op pad met strandjutter Harmen Wijnberg en bezoeken zijn Jutterskuur.

⇒ Typisch Eijsden is terug te zien op NPOStart

in 2017 ging Topsport for Life met dikke banden rolstoelen het wad op. Lees via deze link het verhaal van die tocht en bekijk het filmpje

tik Topsport for Life in om meer over hun activiteiten op Ameland en acties te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *