De Stelp vraagt zelftest te doen

HOLLUM – Willem van der Kooi van De Stelp vraagt om vanaf vandaag een zelftest te doen als je iemand in De Stelp wilt bezoeken. Ook zijn mondkapjes weer verplicht. "Het aantal coronabesmettingen is landelijk en ook in Fryslân nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. Daarom wordt er door het kabinet ingegrepen met strengere maatregelen. KwadrantGroep volgt deze maatregelen. De gevolgen voor bewoners van onze locaties en hun naasten zetten we in deze brief voor u op een rij," schrijft Van der Kooi in een corona update.

"Én we doen een beroep op u: houdt u alstublieft aan de maatregelen! Dat helpt in de strijd tegen het coronavirus én is belangrijk om overbelasting van onze zorgprofessionals te voorkomen.

Mondkapjes verplicht

In onze locaties (Elkander, De Friese Wouden en Palet) en kantoren is het dragen van een mondkapje verplicht voor medewerkers en bezoek. Ook onze medewerkers van de thuiszorg en huishoudelijke hulp dragen mondkapjes. Het mondkapje mag af als u op anderhalve meter afstand van een ander zit.

Bezoek zoveel mogelijk verspreiden – beperk contact met kinderen

Bezoek van familie en naasten aan onze locaties blijft mogelijk, maar we willen het aantal mensen dat komt graag beperken. We vragen u daarom verspreid op bezoek te komen en zoveel mogelijk alleen of met z’n tweeën. Per bewoner maximaal vier bezoekers per dag. Beperk het contact tussen ouderen en kinderen t/m 12 jaar zoveel mogelijk.

Een alternatief voor bezoek is beeldbellen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de zorgmedewerkers.

Advies: doe een zelftest

Ons advies is om voordat u op bezoek komt bij uw naaste, een zelftest te doen. Als deze test positief is, dan blijft u thuis. Als de test negatief is, maar u heeft wel (verkoudheids)klachten, kom ook dan niet op bezoek.

Meld coronabesmettingen

Als in de naaste omgeving (partner, kinderen enz.) van een bewoner een coronabesmetting vastgesteld is (in de afgelopen vijf dagen), dan vragen wij u om dit zo spoedig mogelijk aan ons te melden. Dan kunnen we samen bekijken of we maatregelen moeten nemen.

Wat als er een besmetting is

Als in een locatie een bewoner of medewerker besmet is met het coronavirus, dan bekijken we per geval of en welke maatregelen er nodig zijn. Daar wordt u vanzelfsprekend over geïnformeerd.

Samen lukt het de besmettingen een halt toe te roepen

Alleen samen gaat het ons lukken de besmettingen een halt toe te roepen en bewoners, medewerkers en bezoek zo goed mogelijk tegen het virus te beschermen.

Houd u daarom aan de basisregels van het RIVM:

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *