Klaas Plaat met eigen plaatje

Geplaatst op: 29 november 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

Klaas Plaat plaatKlaas Plaat - Foto Ameland Vertel!

NES – Klaas Plaat, de artiestennaam voor Klaas Molenaar, die dertig jaar lang plaatjes draaide in de oktober- en novembermaanden, heeft afscheid genomen van zijn ‘Pakmakersprogramma’. Vrijdag 26 november was zijn laatste uitzending. Als dank voor deze mooie jaren maakte muzikant Daniël Metz samen met Gert Jan van der Laag en Mark van der Meulen een bedanklied, een speciaal nummer voor Klaas, de Klaas Plaat plaat.

Het Pakmakersprogramma is een populair programma op de Lokale Omroep Ameland in aanloop naar pakjesavond en vol Sinterklaassfeer. Meezingers en nummers waarop gewalst en gefoxtrot kan worden vormen de hoofdmoot, gelardeerd met Plaat zijn onderkoelde commentaar in ut Amelands. De Amelander plaatjesdraaier maakte Schriebl en Hupperts en The Sunstreams groot op het eiland. De verzoeknummers van de eilanders werden bijgehouden door Klaas zijn secondanten, Sientje en Frederika.

Op Facebook bedankt Klaas Plaat de Amelanders voor al hun reacties.

Plaat: “Hà'ttelek bedânkt!!! Iedereen heel hartelijk bedankt voor de reacties op mijn laatste uitzending na 30 jaar: kaartjes, lieve woorden, cadeaus, bloemen, slingerolie, wó'st, enz.enz. En als klapper de Klaas Plaat plaat van Daniël Metz. GEWELDIG! Dankjulliewel: Daniël, Gert Jan, Mark en de initiatiefnemers Ys, Andrea, Margreet en Frank. Onvergetelijk! Het nummer is gratis te downloaden via de webshop op de site van Daniël Metz Music. De uitzending is nog te bekijken op YouTube (Lokale Omroep Ameland)
'n Noffeleke sundech fea'der.
Goeie, Klaas.”


De Klaas Plaat plaat begint met:

“Soa dâ’de week oktober
Frijdech un uur of zes
Begint ut weer te krieb’len
Skeurt Klaas weer naar Nes”


Het hele nummer is op de website van Daniël Metz te vinden.

De laatste uitzending van Klaas Plaat is hier te zien.

⇒ lees hier de tekst van het nummer

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?