Ameland heeft plek voor vluchtelingen

BALLUM – Ameland heeft plek voor vluchtelingen uit Oekraïne. Tot nu toe heeft de gemeente 17 beschikbare plekken door kunnen geven aan de veiligheidsregio. Naar alle waarschijnlijkheid komen daar in de komende tijd meer plekken bij. Via de gemeente zijn er nog geen vluchtelingen op het eiland ondergebracht, laat de gemeentelijke woordvoerder weten. "Die vraag verwachten we ergens in de komende weken van de veiligheidsregio."

Wagenborg Passagiersdiensten volgt de landelijke vrij vervoer regeling voor het openbaar vervoer. Alle Waddenveerdiensten volgen die regeling en zetten Oekraïense vluchtelingen zonder kosten over. "We hebben tot op heden voor één familie vrij vervoer toegekend," laat directeur Ger van Langen weten. Wagenborg werkt uit humanitaire overwegingen aan de regeling mee.

En dan nog even dit

Waardeert u het nieuws van PA, doneer dan eens een euro voor dit artikel of voor een van de duizenden andere berichten die op de website en in het archief staan of word Vriend. 

Klik hier maar eens >

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *