Ameland heeft nieuwe tandarts

BALLUM – In de tandartspraktijk van Jan van Twillert in Ballum loopt sinds begin juli een nieuwe tandarts. Gerlies (25) van Willem en Wietske Beijaard uit Nes had nauwelijks haar bul binnen of ze stond al aan de tandartsstoel in monden van Amelanders te kijken. Op vrijdag 3 juli kreeg ze het papier als afronding van haar vijfjarige studie tandheelkunde en maandag 6 juli ontving ze haar eerste klanten. Ze had al eerder meegedraaid in de praktijk, maar nu werkt ze officieel samen met Van Twillert.

Drie en een halve dag per week is ze deze Nessumer die aan de Hollumer kant van de Pietje Miedeweg woont in Ballum te vinden. Met vakkundigheid hanteert ze de boor, legt uit wat ze doet en geeft tussendoor advies over de beste manier van poetsen en gebitsverzorging. Ze koos voor tandheelkunde omdat het een combinatie is van werken met mensen, handvaardigheid, techniek en zorg. Bang voor de tandarts is ze zelf nooit geweest. Ze had er ook nooit reden voor. Haar tanden en kiezen zijn gaaf. Tandarts Gerlies heeft nog niet één gaatje.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *