Ameland een dag zonder radio en tv

DOKKUM – Glasvezelabonnees van Kabelnoord op Ameland zaten gisteren een groot deel van de dag zonder radio en tv. Zij hadden nog wel de beschikking over internet en konden ook bellen, maar televisie kijken en radio luisteren was er niet bij.

De technici van Kabelnoord hebben intensief gezocht naar de storing en hard gewerkt aan een oplossing. Het bleek dat het probleem niet in het eigen netwerk van Kabelnoord zat maar in een kabel die bij Holwerd en Ternaard van het vasteland, door het wad naar Ameland gaat. Die kabel is een aanvoerlijn van KPN.

Het duurde lang voor duidelijk was waar het probleem zat. Daarom besloot Kabelnoord een noodoplossing aan te leggen, zodat abonnees zonder problemen gebruik kunnen maken van hun glasvezelproducten. Kabelnoord maakte gisteren om 10:13 uur voor het eerst melding van de storing via www.kabelnoord.nl en social media. Vannacht om zes minuten over twaalf meldde het bedrijf dat de storing was opgelost. KPN is momenteel bezig met het opsporen van het defect en het herstellen van de verbindingen naar Ameland.

Veel klanten op Ameland maakten gebruik van de Live TV app van Kabelnoord. Via de App konden zij live TV kijken via hun tablet of smartphone.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *