Dankbare drijfzandloper zoekt Daihatsu chauffeur

HOLLUM – Hij heeft geluk gehad en heeft het gered uit het drijfzand bij Ballum. Een aardige Amelander heeft hem naar zijn hotel gebracht en nu wil Peter de Graaf die man nogmaals bedanken. Dit is zijn oproep.

"In november 2016 ben ik in het drijfzand, iets voorbij van het strandpaviljoen bij Ballum, beland.

Het was mijn eigen stommiteit en met veel moeite en een gezonde dosis geluk ben ik er uit gekomen.

Dat geluk bleef voortduren toen er vanuit de richting Nes een donkere kleine Daihatsu 4×4 aankwam over het verder totaal verlaten strand. De chauffeur/ eigenaar daarvan bevestigde wat ik me al terdege bewust was, namelijk dat ik reusachtig stom was geweest en dat ik geluk had gehad.

Hij was zo goed om me terug te brengen naar de Kaap waar ik verbleef, want teruglopen was geen optie in mijn vieze natte kleding in de kou. Mijn vrouw bellen ging niet meer want mijn telefoon was kapot gegaan en haar nummer kende ik niet uit mijn hoofd.

Ik heb hem bedankt, maar ook niet meer dan dat en dat vind ik achteraf heel vervelend.

Tot nu toe heeft zoeken en navragen niets opgeleverd.

Graag wil ik weten wie mij geholpen heeft.

De man was tussen 35 en 45 jaar oud denk ik, 1.80 mrt groot, kort haar (blond/rossig?). Hij vertelde vrijwilliger te zijn geweest bij de reddingboot, achter in zijn donkere Daihatsu lag een kettingzaag (een strandjutter in zijn vrije tijd?).

Het houd mij nu al bijna een jaar – zodra we op Ameland zijn – bezig.

Graag wil ik hem passend bedanken!"

Herkent u zich in de omschrijving van Peter de Graaf? Neem dan contact op via CONTACT. Dan zendt PA de contactgegevens van de dankbare drijfzandloper.

PS – De oproep had succes, de chauffeur en de drijfzandloper zijn met elkaar in contact gebracht.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *