Ameland duurste strand van Nederland?

HOLLUM – Ameland heeft een van de schoonste stranden van Nederland, maar komt nu in het nieuws als het duurste. De bezoeker zou op het Amelander strand het duurste uit zijn voor een watertje, biertje, lunch en ijsco. Samen met de uitgave voor zonnebrandcrème zou dat gemiddeld 35,12 euro moeten kosten.

Internationaal komt Ameland op de 62e plaats. TravelBird onderzocht 250 stranden in 66 landen. Domburg in Zeeland is net iets goedkoper dan Ameland. Daar betaalt de bezoeker gemiddeld 35,02 euro. De daarna duurste is Scheveningen met 34,16 euro op plaats 83, en dan volgt Zandvoort aan Zee met 33,99 op plaats 88.

Op plaats 70, 71, 73, 74 en 76 staan Wijk aan Zee, IJmuiden, Egmond aan Zee, Bergen aan Zee en Texel. Het strand van Scheveningen staat op plaats 83, daar zijn consumenten zo'n 34,16 euro kwijt. Een dagje Zandvoort aan Zee (plaats 88) kost zo'n 33,99 euro.

Nu is Ameland niet één strand, maar zijn er vier stranden met vier strandpaviljoens. Elk strandpaviljoen rekent zijn eigen prijs. De vraag is nu of er zulke grote verschillen zijn in de prijzen van de vier of dat ze afzonderlijk ook de duurste zijn van het land. Of is er één strandpaviljoen dat het gemiddelde van de andere drie omhoog trekt. PA heeft de vier (Strandhuys, Sjoerd, Strand Ballum, The Sunset) gevraagd om hun prijzen van een paar items door te geven. Wat doet een glas water, pilsje, broodje gezond en ijsje. We houden u op de hoogte.

Strand Ameland
  Glaasje kraanwater flesje bronwater flesje bier broodje gezond ijsje – cornetto zonnebrand totaal
Strandhuys 0,00 2,00 3,95 5,00 1,75 verkoopt dit niet  
Sjoerd   2,30 3,00 7,15 1,75

6.95 per 50 ml nivea

 
Strand Ballum   2,50 3,25 6,75 1,75 verkoopt dit niet  
The Sunset       7,25      

 

 

 

 

 

 

 

 

Mirella Akkerman van The Sunset laat het volgende weten: "Wij willen op deze manier niet met je onderzoek meewerken. Je betaalt natuurlijk niet alleen voor het onderstaande genoemde. Ook de beleving speelt een erg grote rol. Net als de kwaliteit van bijvoorbeeld het broodje gezond. Dit beide kun je op basis van cijfers niet zien. Overigens lijkt ons nog meer publiciteit over dit onderwerp, voor het eiland en het toerisme, niet echt goed. Wanneer je de prijzen van onderstaande wilt weten én de beleving wilt ervaren kun je het bestellen op het terras of in het paviljoen. Bij het afrekenen ontvang je een bon waar de prijzen op staan."

Menno de Vries van Klein Vaarwater (Strandhuys) schrijft het volgende: "Natuurlijk werken we graag mee aan het onderzoek! Succes met het onderzoek en dank voor de moeite die je neemt."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *