Ameland deze week weer Testen voor Toegang

HOLLUM – Deze week kunnen mensen op Ameland weer Testen voor Toegang. Zondag stopte Alegria Health met de dienstverlening op de Waddeneilanden. “Wij hebben al een aantal maanden geleden aangegeven dat we als organisatie verlies leden op de eilanden. Goodwill heeft ons daar gehouden en lange tijd zijn wij het gesprek met gemeenten en VWS aangegaan. De gemeenten staan achter ons maar VWS heeft de laatste stem en heeft een andere testaanbieder bereid gevonden de eilanden over te nemen. Officieel hebben we hierover nog geen bericht gehad, wel dat het per vandaag zou zijn. De nieuwe testaanbieder is LEAD Healthcare”, zegt Margaret Krijnen van Alegria Health.

De verantwoordelijkheid voor het testen voor toeging ligt bij Stichting Open Nederland. Dat is de partij die met aanbieders in gesprek is. “Stichting Open Nederland heeft een andere aanbieder gecontracteerd om op de Friese Waddeneilanden een testlocatie te exploiteren,” laat gemeente Ameland weten.

De gemeente heeft vernomen dat de nieuwe aanbieder in de loop van deze week kan beginnen, zodat de periode zonder toegangstestlocatie voor ongevaccineerden zo kort mogelijk is. De gemeente vindt dat het testen voor toegang goed geregeld moet zijn.

Dat Alegria Health stopte op de Waddeneilanden was voor gemeente Ameland een verrassing. Wel wist de gemeente dat er wat problemen waren. “We hadden verwacht dat Stichting Open Nederland en de oude aanbieder er gezamenlijk uit zouden komen.”

293

Afgelopen week is er een ingezetene van de gemeente Ameland positief op corona getest. Het totaal aantal sinds eind september 2020 ligt daarmee op 293.

Vaccinatiegraad

De vaccinatiegraad voor Ameland is 90% volledig en 91% een prik. De vaccinatiegraad van Terschelling is iets hoger (91% voor twee prikken en 92 % voor één prik) dan die van Ameland en die van Schiermonnikoog is met 95% de hoogste van het land.

Ameland kan 8 november haar vaccinatiegraad omhoog brengen; de GGD heeft een extra prikronde ingelast. Vandaag is een prikdag en men kan zich nog aanmelden voor 29 november.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *