Ameland even zonder Testen voor Toegang

BALLUM – Ameland zit even zonder Testen voor Toegang. Gemeente Ameland laat weten dat de huidige aanbieder van testen voor toegang per direct is gestopt op de Friese Waddeneilanden. "Er is inmiddels een nieuwe aanbieder gevonden, die naar verwachting in de loop van volgende week de deuren opent," zegt de gemeente. De testlocatie was op de Ballumerweg in Nes, in de oude ambulance stalling. De gemeente wil dat het Testen voor Toegang goed geregeld is. Alegria Health nam in opdracht van Stichting Open Nederland de testlocaties op alle Waddeneilanden voor zijn rekening. Tot vandaag.

Testen voor Toegang

Iedereen van 13 jaar en ouder heeft op sommige plekken een coronatoegangsbewijs nodig. Bijvoorbeeld in de horeca, bij een evenement, sportwedstrijd of culturele voorstelling.

Wie geen herstelbewijs of vaccinatiebewijs heeft moet zich binnen 24 uur en uiterlijk 2 uur voor de activiteit of het restaurantbezoek laten testen door een goedgekeurde Testen voor Toegang aanbieder. Bij een dergelijke aanbieder heb je binnen twee uur de uitslag van de test.

Testen nu

"We begrijpen dat dit heel vervelend is. Er wordt hard gewerkt om de locatie zo snel mogelijk weer geopend te hebben," laat de gemeente weten.

293

Afgelopen week is er een ingezetene van de gemeente Ameland positief op corona getest. Het totaal aantal sinds eind september 2020 ligt daarmee op 293.

Vaccinatiegraad

De vaccinatiegraad voor Ameland is 90% volledig en 91% een prik. De vaccinatiegraad van Terschelling is iets hoger (91% voor twee prikken en 92 % voor één prik) dan die van Ameland en die van Schiermonnikoog is met 95% de hoogste van het land.

Ameland kan 8 november haar vaccinatiegraad omhoog brengen; de GGD heeft een extra prikronde ingelast. Vandaag is een prikdag en men kan zich nog aanmelden voor 29 november.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *