Ameland blijft op 134 staan

Geplaatst op: 30 januari 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

Bron: Corona Locator Nederland

BALLUM – Tussen 29 en 30 januari is er op Ameland geen positieve coronatest bijgekomen Het totaal staat nog steeds op 134. De telling begon eind september.

Zorgcentrum De Stelp doet er alles aan om het virus buiten de deur te houden. Lees er hier meer over. De medewerkers van KwadrantGroep, de zorgaanbieder van De Stelp, hebben hun uitnodiging voor een vaccinatie allang in huis, maar de tijdslots in Leeuwarden bleken al snel te zijn volgeboekt. Slechts een paar medewerkers van Ameland hebben hun prik kunnen halen, laat Willem van der Kooi van De Stelp weten.

Terschelling
Medewerkers en bewoners van woonzorgcentrum De Stilen op Terschelling zijn vandaag gevaccineerd. De Stilen hoort bij zorgaanbieder Noorderbreedt, De Stelp bij KwadrantGroep. Willem van der Kooi, manager van De Stelp: "We hebben uiteraard alles in het werk gesteld om iedereen gevaccineerd te krijgen. Met de beperkte beschikbaarheid van het vaccin is dat niet gelukt. De RvB heeft in overleg met het gemeentebestuur en de GGD gevraagd om een oplossing voor de eilanden. Dat lijkt nu dan ook gelukt te zijn."
Woensdag werd duidelijk dat de eilanders op de eilanden zelf gevaccineerd gaan worden. Half februari wordt daar een start mee gemaakt.

⇒ de sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland: voor eilanders en bezoekers aan het eiland. In januari en februari 2021 zijn de openingstijden van maandag tm vrijdag van 15:00 - 17:00 uur.

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?