Ameland bijna koelste gemeente Friesland

KOLLUM – In de actie ‘Hoe koel blijf jij?’ van Veiligheidsregio Fryslân werd de gemeente Kollumerland de koelste gemeente van FRiesland. Ameland werd tweede. De afsluiting van de actie was de uitreiking van de Koel Bokaal. Burgemeester Bearn Bilker van Kollumer mocht hem in ontvangst nemen.

Gemeenten konden deze bokaal winnen door de actie ‘Hoe koel blijf jij?’ te ondersteunen. Hoe meer inwoners hebben meegedaan aan het online spel de ‘KoelCheck’, hoe koeler de gemeente. Kollumerland is hier als beste uit naar voren gekomen.

Veiligheidregio Fryslân

Veiligheidsregio Fryslân werkt aan het risicobewustzijn en redzaamheid in Fryslân. Het afgelopen jaar heeft de Veiligheidsregio dit onder andere gedaan met de actie ‘Hoe koel blijf jij?’. Voor de komende periode gaat de Veiligheidsregio onderzoeken of de focus hierbij verlegd kan worden naar vooral verminderd zelfredzamen. Naast risicocommunicatie wordt dit ook door middel van samenwerking met ketenpartners, advisering en planvorming gedaan. Meer informatie op www.veiligheidsregiofryslan.nl.

 De bekendmaking van de top-5 is te zien in een filmpje.

⇒ Bekijk hier een filmpje van de bekendmaking van de top 5

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *