Allemaal De Hort Op

NES – Zaterdag kan iedereen De Hort Op, om te gaan genieten van locatietheater, muziek, muziektheater en voordrachten door Amelander artiesten op dertien verschillende plekken in en rond de dorpen.

Ontvangst

De ontvangst van alle mensen die met de boot komen is al feestelijk. Het Shantykoor staat aan de voet van de veerdam, bij De Piraat. Het wordt een bijzondere uitvoering van de zeemansliederen, een De Hort Op-variant met verstekelingen en ketelbinkies die tussen de shantyzangers door laveren.

De Tuin van de Walvis

Pak het programmaboekje erbij, daar staat het blokkenschema in. Om 11.30 uur, bijvoorbeeld, speelt NoordOost Producties een stuk met muziek, bovenop de walvis. Het verhaal gaat over een walvis die een tuin op zijn rug wil. Hij krijgt wat hij wil, maar is hij er blij mee? Dat zie je bij de grote blauwe vinvis voor het Natuurcentrum aan de Strandweg buiten Nes. Wil je zitten, neem dan een kussentje mee.

De Tuin van de Walvis wordt om 14.15 uur nog een keer gespeeld. Het is muziektheater voor kinderen en voor grote mensen met een jong hart.

De Hort Op en Skiemer Wad

Zaterdag overdag kan iedereen De Hort Op en 's avonds is Skiemer Wad in de Ballumerbocht. Die grote voorstelling met een paar honderd zangers en muzikanten is op zondagavond nog een keer. De Hort Op is gratis en er rijdt een pendelbus tussen de locaties. Ook gratis. Voor Skiemer Wad koop je een kaartje bij de VVV.

  • Zaterdag 1 september van 10:00 – 17:00 uur De Hort Op op 11 locaties
  • Zaterdag 1 september 20:18 uur Skiemer Wad in de Ballumerbocht
  • Zondag 2 september 20:18 uur Skiemer Wad in de Ballumerbocht

lees hier ook over De Hort Op en Skiemer Wad

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *