Kwadrant krijgt tijd van Ameland

BALLUM – Kwadrant, de zorgaanbieder van De Stelp in Hollum, heeft toegezegd bij te dragen aan de nieuwbouw van het zorgcentrum. “Het is nog niet vastgelegd in afspraken,” laat wethouder Theo Faber naar aanleiding van vragen van raadsleden weten. Ameland wilde de afspraak daaromtrent voor 1 september op papier hebben, de deadline naar aanleiding van een onderhoud in juli, maar dat zal niet lukken, weet de wethouder nu al.

Vorige week is overleg geweest, meldt Faber aan de raad. De afspraak van deze week gaat niet door, zodat 1 september niet gehaald wordt. De gemeente geeft Kwadrant de tijd om intern de zaken uit te pluizen. Op 7 september is er weer overleg. Zorgverzekeraar De Friesland heeft al wel toegezegd mee te betalen aan de nieuwbouw.

Raadslid Jeroen de Jong (CDA) krijgt er een beetje een déjà vu-gevoel bij. De geschiedenis met Pasana ligt nog vers in het geheugen en De Jong is er niet gerust op dat uitstel niet tot afstel leidt. “Ik wil weten of die handtekening nog wel op papier komt te staan.” Ook Jan Wijnberg (ABA) maakt zich daar zorgen over.

Dat déjà vu-gevoel is terecht, beaamt Theo Faber, maar hij wil zich toch liever baseren op feiten dan op gevoelens. “Ik zie geen aanleiding dat het hem niet gaat worden.” In de tijd van Pasana was de gemeente de partij die toekeek, Pasana zou de bouwer worden van een nieuwe De Stelp en dat ging vervolgens niet door. Nu ligt het anders, zegt hij. De gemeente bouwt en Kwadrant wordt huurder. Het is de gemeente die de handschoen heeft opgepakt en Ameland zet door. “We gaan door met de voorbereidingen.”

kijk in het Dossier Zorg op Ameland, te vinden in de donkerblauwe balk op de Thuus-pagina van de website van Persbureau Ameland, om meer over De Stelp te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *