Algemeen Belang Ameland kandidatenlijst 2010

HOLLUM – Algemeen Belang Ameland (ABA) heeft haar kandidatenlijst voor de komende verkiezingen van een nieuwe gemeenteraad rond.

Piet IJnsen blijft lijsttrekker. Tweede is zittend raadslid Jan Wijnberg en als derde staat nieuwkomer Gatso Lamsma uit Nes genoteerd. Lamsma is eigenaar van Pension 'de Olifant' en havenmeester in de Jachthaven te Nes. Daarnaast was hij, voordat hij naar Ameland kwam, raadslid voor gemeentebelangen in de gemeente Smallingerland. Op vier staat Reinier Kanger en Alice de Jong- Gransbergen is de eerste vouw. Ze staat op nummer vijf. Voormalig raadslid Cyrilla Gerlach vinden we op de zesde plaats en oud-politieman Cor Dokter staat zevende. Voormalig raadslid Helga Poortinga is de achtste op de lijst.

“Daarmee zet Algemeen Belang Ameland deze verkiezingen in met kandidaten die midden in de samenleving staan met veel bestuurservaring. Dit zal ook nodig zijn in de komende vier jaar als we zien, horen en lezen wat er op ons afkomt vanuit de regering en de provincie,” laat de partij weten.

ABA stelde tevens de speerpunten vast voor het verkiezingsprogramma voor de komende vier jaar. “Hoogste prioriteit krijgt daarbij het terugdringen van de bestuurlijke diversiteit in het waddengebied. Veel te veel overheidslagen hebben bemoeienis in dit gebied, waardoor het ondoorzichtig is en de slagvaardigheid achter blijft.”

Algemeen Belang Ameland kandidatenlijst

 1.   Piet IJnsen – Hollum
 2.   Jan Wijnberg – Hollum
 3.   Gatso Lamsma – Nes
 4.   Reinier Kanger – Hollum
 5.   Alice de Jong-Gransbergen – Buren
 6.   Cyrilla Gerlach – Hollum
 7.   Cor Dokter – Hollum
 8.   Helga Poortinga – Ballum
 9.   Joke Mosterman-van Doorn – Nes
10.  Trijnie Wijnberg-de Boer – Hollum
11.  Theo Nobel – Hollum
12.  Gerben Brouwer – Nes
13.  Gert Jan Verbeek – Hollum
14.  Edwin Drost – Hollum
15.  Bjorn Wijnberg – Hollum
16.  Heidi Fischer – Ballum
17.  Niels Hemmes – Hollum
18.  Irma Lublink-Visser – Hollum
19.  Jaap Bruin – Hollum
20.  Marten de Boer – Hollum
21.  Rinse van der Geest – Ballum
22.  Gerben IJnsen – Hollum
23.  Gribbert Ruijgh – Ballum
24.  Greetje Wijnberg-de Jong – Hollum
25.  Dick de Roode – Hollum

Dossier Gemeenteraadsverkiezing 2010

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *