Albert de Hoop in It Polytburo

LEEUWARDEN – Burgemeester Albert de hoop van Ameland schoof gisteravond aan bij Andries Bakker en Eric Ennema van It Polytburo van Omrop Fryslân. Er moet een nieuwe vaargeul van Holwerd naar Ameland komen, zegt de burgemeester. Ameland is een openbaar stukje Nederland en de Amelanders moeten zonder problemen van en naar hun huis kunnen reizen. De vaargeul die de veerboten nu benutten meandert, waardoor de vaarroute steeds langer wordt. Bovendien slibt hij steeds dicht waardoor een derde van de boten te laat vertrekt.

In 2005 is besloten dat het westelijke stuk van de Waddenzee economische prioriteit krijgt. Dat houdt in dat de route naar Ameland geen hoofdvaarweg is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Harlingen-Terschelling. Dat moet anders, vindt De Hoop, en daar moet het Rijk voor zorgen.

Aan het einde van de uitzending maakt de OF-cartoonist Gerko van Beek een carton van de gast en het onderwerp. Hij plaatste De Hoop in het midden tusse eiland en Holwerd, met een zes kilomter lange veerboot erachter die in één klap het eiland met de vaste wal verbindt. De Hoop grapt tot slot: "Ik zal Wagenborg vragen of die boot gemaakt kan worden."

→ bekijk hier de uitzending van het Politburo

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *