Meer vaarten naar Ameland vallen uit

NES – Wagenborg Passagiersdiensten moet woensdag 28 februari en donderdag 1 maart noodgedwongen vier afvaarten van de veerdienst schrappen. Om de overlast te beperken, zet de rederij woensdag- en donderdagavond een extra afvaart in. Vanwege de voorspelde lage waterstanden is de mogelijkheid om de havens van Nes en Holwerd te bereiken de komende dagen beperkt. Reizigers dienen rekening te houden met stremming en vertraging.

Uitval veerdienst en extra afvaart op woensdag

Wagenborg Passagiersdiensten schrapt woensdagmiddag de afvaarten van 13.00 uur en 15.00 uur vanaf Ameland. De aansluitende afvaarten van 14.00 uur en 16.00 uur vanaf Holwerd vallen daardoor ook uit. Om 17.00 uur hervat de rederij vanaf Ameland de dienstregeling. De extra afvaart vanaf Ameland vertrekt ’s avonds om 21.00 uur. Vanaf Holwerd vertrekt er vervolgens een extra veerdienst om 22.00 uur.

Uitval veerdienst en extra afvaart op donderdag

Ook op donderdag is Wagenborg Passagiersdiensten genoodzaakt om een aantal afvaarten te schrappen. Vanaf Ameland zijn dat de afvaarten van 15.00 uur en 17.00 uur. Vanaf Holwerd geldt dit voor de afvaarten van 16.00 uur en 18.00 uur. Om de overlast van de uitval te beperken, zetten wij vanaf Ameland on 18.00 uur een extra afvaart in. Vanaf Holwerd vertrekt er vervolgens een extra afvaart om 19.00 De medewerkers van Wagenborg Passagiersdiensten doen hun uiterste best om de dienstregeling te handhaven.

Uitval watertaxi’s en sneldienst

De watertaxi’s kunnen vanwege ijsgang tot en met zondag 4 maart niet varen tussen Ameland en Holwerd en ook niet tussen Schiermonnikoog en Lauwersoog. Alle afvaarten en de sneldienst vallen uit. Dit houdt in dat de watertaxi’s niet op afroep beschikbaar zijn.

Openbaar vervoer op de hoogte

Zowel ARRIVA Ameland als ARRIVA Fryslân zijn geïnformeerd over de uitval van de afvaarten op het traject Ameland-Holwerd van 28 februari en 1 maart 2018. Voor meer informatie omtrent het busvervoer, kunnen reizigers informatie opnemen met ARRIVA.

Bron: Wagenborg passagiersdiensten

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *