Afrikaanse lucht bereikt Nederland

WAGENINGEN – De warme luchtsoort die ons land dit weekend bereikt komt van ver, helemaal van bij de Afrikaanse kust, meldt MeteoGroup. 

Op de oceaan, ten westen van Ierland, ligt momenteel een zeer omvangrijk lagedrukgebied. Langs de flanken van dit weersysteem, vele duizenden kilometers in lengte, komt een langgerekte zuidelijke luchtstroom op gang. Daarmee wordt in rap tempo warme lucht aangevoerd. Morgen arriveert lucht die zich nu nog bij de Golf van Biskaje bevindt. Zondag begroeten we lucht van Marokkaanse oorsprong, helemaal naar ons toe geblazen dus van bij de Noordwest-Afrikaanse kust. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar daarbij dit weekend af en lokaal valt een bui. Vooral zondag staat er een stevige wind. En het is dus warm met maxima veelal tussen 20 en 23 graden.

De laatste verwachting en Gonzalo

Terwijl wij met subtropische warmte te maken krijgen, heeft Bermuda met de zware tot zeer zware tropische orkaan Gonzalo van doen. In de loop van deze vrijdag bereikt hij Bermuda. Gonzalo passeert naar verwachting met windsnelheden van op sommige plekken boven 200 kilometer per uur. De verwachte route vindt u op MeteoEarth.com (best te bekijken in Chrome).

Bron: MeteoGroup

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *