Activiteiten De Plaats week 4 juli

HOLLUM – In Hollum op Ameland staat De Plaats, een Pioniersplek, zoals er vanuit de Protestantse Kerk Nederland meer pioniersplekken zijn ontstaan. De Plaats wil een plek van verbinding en verdieping zijn. Elke week staan er diverse activiteiten op het programma, voor jong en oud.

Activiteiten van De Plaats

Maandag 4 juli inloop van 14.30 uur tot 16.00 uur

Iedere maandagmiddag staan de deuren van De Plaats open voor wie behoefte heeft aan een gesprekje of een luisterend oor met een kopje koffie of thee. Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten.

Dinsdagavond 5 juli Sing-in HerewegKerk

Iedere dinsdagavond om 19.00 uur zingen we liederen die bekend zijn op Ameland en daarbuiten. De éne keer met gitaarbegeleiding, de andere keer met keyboard. Het is een ontspannen samenzijn. Loop gerust binnen, bespeel je een muziekinstrument of heb je een mooi gedicht? neem deze dan gerust mee. Van 19.00 uur tot 20.00 uur locatie HerewegKerk

Woensdag 6 juli inloop van 14.30 uur tot 16.00 uur

Iedere woensdagmiddag staan de deuren van De Plaats open voor wie behoefte heeft aan een gesprekje of een luisterend oor met een kopje koffie of thee. Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten.

Woensdag 6 juli Rolstoel wandeling 14.30 uur tot 16.00 uur

Wij verzamelen om 14.30 uur bij de ingang van De Stelp. Vanaf hier maken wij een mooie wandeling en drinken onderweg een kopje koffie in De Plaats.

Wilt u zich aansluiten bij de duwers, van harte welkom. Opgave via 0519-252221

Vrijdag 8 juli de Stamtafel van 09.30 uur tot 11.00 uur

Vrijdagochtend stamtafelgesprek, onze Pionier predikant Sijbrand Alblas gaat iedere vrijdag vanaf 09.30 uur in gesprek over onderwerpen uit het landelijke en lokale nieuws. Schuif gezellig aan om gezamenlijk in discussie te gaan, de koffie staat klaar.

Weekend Young

Op vrijdag 24 juni kwamen de deelnemers voor het weekend YOUNG aan in De Plaats. Het is een initiatief van de stichting Als Kanker Je Raakt. Met z’n elfen raakten we in gesprek over de impact van kanker op ons leven. Het was bijzonder om onze ervaringen te delen. We spraken over de kracht van het geloof, maar ook over de worsteling die het kan geven. Ook maakten we een tekening over hoe verschillend je met emoties om kunt gaan. Het was mooi om te merken dat we aan een half woord al genoeg hadden om elkaar te begrijpen. Zondagochtend was er een viering op het strand met een vuurkorf erbij. We hebben samen gehuild maar er is ook volop gelachen. Al met al kijken we terug op heel bijzondere dagen!


Ingezonden Mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *