Activiteiten De Plaats week 15 augustus

HOLLUM – In Hollum op Ameland staat De Plaats, een Pioniersplek, zoals er vanuit de Protestantse Kerk Nederland meer pioniersplekken zijn ontstaan. De Plaats wil een plek van verbinding en verdieping zijn. Elke week staan er diverse activiteiten op het programma, voor jong en oud.

Activiteiten van De Plaats

Maandag 15 augustus inloop van 14.30 uur tot 16.00 uur

Iedere maandagmiddag staan de deuren van De Plaats open voor wie behoefte heeft aan een gesprekje of een luisterend oor met een kopje koffie of thee. Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten.

Dinsdag 16 augustus “Boekenmarkt” van 10.00 uur tot 16.00 uur

Het is altijd gezellig bij de boekenmarkt. Naast boeken zijn er ook LP’s, CD’s, DVD’s en curiosa te koop, vanaf 13.00 uur handwerken van de knutselclub. En heeft u nog boeken, spelletjes of speelgoed over? Dan mag u dat gerust langsbrengen zodat wij iemand anders er weer een plezier mee kunnen doen.

Dinsdagavond Sing-in van 19.00 uur tot 20.00 uur

Iedere dinsdagavond om 19.00 uur zingen we liederen die bekend zijn op Ameland en daarbuiten. De éne keer met gitaarbegeleiding, de andere keer met keyboard. Het is een ontspannen samenzijn. Loop gerust binnen, bespeel je een muziekinstrument of heb je een mooi gedicht? neem deze dan gerust mee. Muzikale begeleiding Sjirk en Eeke. Van harte welkom.

Woensdagochtend 17 augustus Stiltewandeling van 09.30 uur tot 11.30 uur

Neem op woensdagochtend de tijd om stil te staan. We laten ons inspireren door een verhaal uit de Bijbel, wandelen door de prachtige natuur en komen daarna bij elkaar. We starten in De Plaats met koffie of thee en koek, en hier sluiten we ook af.

Kosten: 5 euro p.p. Van harte welkom om mee te wandelen!

Opgave via 0519252221 of info@deplaats-ameland.nl

Woensdagmiddag inloop van 14.30 uur tot 16.00 uur

Iedere woensdagmiddag staan de deuren van De Plaats open voor wie behoefte heeft aan een gesprekje of een luisterend oor met een kopje koffie of thee. Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten.

Woensdagmiddag Kindermiddag van 15.00 uur tot 17.00 uur

Kom gezellig langs voor een creatieve middag met een verhaal, muziek en spel. Thema van de kindermiddag is “top 10 van de dieren uit de Bijbel” met een spellencircuit.

Woensdagavond Vurige verhalen aanvang 19.00 uur

Samen rond een kampvuur met gitaarmuziek en vrolijke liederen. We ontdekken spannende, grappige en leerzame verhalen uit de christelijke traditie en daarbuiten

Sommige verhalen worden uitgespeeld. Ook zingen we echte kampvuurliederen.

Een heerlijke activiteit voor kinderen die nog niet naar bed willen. En natuurlijk ook voor volwassen die van gezelligheid houden. Jong en oud is van harte welkom!

Het vindt plaats achter de strandopgang badstrand Hollum, en dan 250 meter naar rechts. Er is een busje voor een bijdrage naar eigen inzicht.

Voor informatie 0519-252221 of info@deplaats-ameland.nl

Donderdag 18 augustus Filmavond The Last Station aanvang 20.00 uur

Na ruim 45 jaar huwelijk is het vuur nog lang niet op tussen de beroemde Russische schrijver Leo Tolstoy en zijn vrouw, Gravin Sofya. De laatste tijd lopen hun opvattingen echter steeds verder uiteen. Tolstoy wil een eenvoudig leven zonder bezit terwijl Sofya enorm hecht aan haar adellijke bestaan. Deze ‘strijd’ neemt een wending met de komst van Tolstoy's nieuwe assistent, de naïeve Valentin Bulgakov. Die wil alleen maar een zuivere volgeling zijn en is zich niet bewust dat hij de spil wordt van alle intriges.

Vrijdag 19 augustus de Stamtafel van 09.30 uur tot 11.00 uur

Vrijdagochtend stamtafelgesprek, onze Pionier predikant Sijbrand Alblas gaat iedere vrijdag vanaf 09.30 uur in gesprek over onderwerpen uit lokaal nieuws en nieuws uit het land. Schuif gezellig aan om gezamenlijk in discussie te gaan, de koffie staat klaar.


Ingezonden Mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *