Basisschoolkinderen Ameland weer naar school

BALLUM – De basisscholen van Ameland beleven vandaag hun eerste schooldag van het nieuwe schooljaar. De kinderen gaan een week eerder weer naar school dan hun jaargenoten op het Friese vasteland. Het voordeel van deze vroege schoolstart zit in een langere vakantie in de herfst. Over zes weken hebben de basisschoolkinderen van Ameland twee weken herfstvakantie. Ameland heeft dit zo afgesproken zodat de kinderen dan met hun ouders op vakantie kunnen. In de zomer is het daarvoor te druk voor de meesten. De toeristenbranche is juist in de zomer op z’n drukst en de meeste ouders kunnen dan geen vakantie nemen.

Deze eerste schooldag verloopt iets anders dan de kinderen en juffen en meesters hadden verwacht: ze hebben vanmiddag meteen al vrij vanwege de warmte. Morgen wordt er iets koeler weer verwacht.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *