Activiteiten De Plaats van 27 februari tot 3 maart

HOLLUM – In Hollum op Ameland staat De Plaats, een Pioniersplek, zoals er vanuit de Protestantse Kerk Nederland meer pioniersplekken zijn ontstaan. De Plaats wil een plek van verbinding en verdieping zijn. Elke week staan er diverse activiteiten op het programma, voor jong en oud.

Maandag 27 februari inloop van 14.30 uur tot 16.00 uur

Iedere maandagmiddag staan de deuren van De Plaats open voor wie behoefte heeft aan een gesprekje of een luisterend oor met een kopje koffie of thee. Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten.

Dinsdag 28 februari Boekenmarkt van 11.00 uur tot 16.00 uur

Het is altijd gezellig bij de boekenmarkt. Naast boeken zijn er ook lp’s, cd’s, dvd’s en ennis er curiosa te koop. Vanaf 13.00 uur ook handwerken van de knutselclub. Heeft u nog boeken, spelletjes of speelgoed over? Dan mag u dat gerust langsbrengen zodat wij iemand anders er weer een plezier mee kunnen doen.

Dinsdagavond 28 februari Sing-in van 19.00 uur tot 20.00 uur

Iedere dinsdagavond om 19.00 uur zingen we liederen die bekend zijn op Ameland en daarbuiten. Muzikale begeleiding op keyboard en gitaar. Het is een ontspannen samenzijn. Loop gerust binnen, bespeel je een muziekinstrument of heb je een mooi gedicht? Neem deze dan gerust mee. Van harte welkom.

Woensdagochtend 1 maart Stiltewandeling van 09.30 uur tot 11.30 uur

Neem op woensdagochtend de tijd om stil te staan. We laten ons inspireren door een verhaal uit de Bijbel, wandelen door de prachtige natuur en komen daarna bij elkaar. We starten in De Plaats en sluiten na afloop hier weer af met koffie of thee en koek.

Kosten: 5 euro p.p. Van harte welkom om mee te wandelen!

Opgave via 0519252221 of info@deplaats-ameland.nl

Woensdagmiddag 1 maart Kindermiddag van 14.30 uur tot 16.00 uur

Kom gezellig langs voor een creatieve middag met een verhaal, muziek en spel.

Alle kinderen van harte welkom, het thema van deze middag is “LENTE”. Lees er hier meer over.

Woensdagmiddag 1 maart inloop van 14.30 uur tot 16.00 uur

Iedere woensdagmiddag staan de deuren van De Plaats open voor wie behoefte heeft aan een gesprekje of een luisterend oor met een kopje koffie of thee. Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten.

Donderdagavond 2 maart Filmavond Hidden Figures: aanvang 20.00 uur

Hidden Figures is het ongelofelijke en onverteld verhaal van Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe), drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA.

Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras en inspireerde generaties om groots te dromen.

Vrijdag 3 maart De Stamtafel van 09.30 uur tot 11.00 uur

Vrijdagochtend Stamtafel gesprek, vandaag gaat onze Pionierspredikant Sijbrand Alblas met de tafelgenoten in gesprek over onderwerpen uit het lokale en landelijke nieuws.

Schuif gezellig aan om gezamelijke in discussie te gaan, de koffie staat klaar.

Wilt u ons werk steunen, dit kan ook digitaal via de QR code, uw gift is van harte welkom.

Ingezonden Mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *