Actiegroep De Stelp op de Stelp staat op

HOLLUM – Actiegroep De Stelp op De Stelp organiseert in oktober een bijeenkomst voor alle inwoners van Ameland. Zij strijden voor het behoud van de huidige locatie van het zorgcentrum en nog sterker tegen de verhuizing naar de Oranjeweg. 

Zoals bewoonster van een van de aanleunwoningen Riek Ridder verwoordt: "Hier zitten we midden in het dorp, er komt van alles voorbij. Daar zitten we zo weggestopt." 

Riek doelt met 'van alles' op de bus, de paardenreddingboot, de boeren op hun trekkers en wie al niet meer naar wie ze graag even zwaait. Aan de Oranjeweg zullen wel nieuwe voorzieningen komen, maar even naar de supermarkt in het dorp gaat niet meer zo makkelijk.

Om de verhuizing tegen te houden wil de actiegroep handtekeningen gaan verzamelen, dit is een van de onderwerpen van de avond. 

Iedereen is welkom, de (toekomstige) bewoners van De Stelp en iedereen die begaan is met het verzorgingstehuis en diens bewoners. Ook wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende dorpen, De Stelp is er immers ook voor iedereen. Het zal in ieder geval een avond van gelijkgestemden worden.

De datum voor de bijeenkomst is gesteld op dinsdag 9 oktober in De Stelp, vooralsnog met een aanvangstijd van 19.30. Houd de agenda in de gaten voor de precieze aanvang.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *