Actie om De Stelp te behouden

HOLLUM – “Wij gaan een actie beginnen om De Stelp te behouden en zullen vragen stellen aan het college.” Dat zegt raadslid Piet IJnsen (ABA) vandaag in het Friesch Dagblad. Het nieuws over de ophanden zijnde sluiting van De Stelp is op Ameland hard aangekomen. IJsbrand Smit van Dorpsbelang Hollum zegt in dezelfde krant: “De grootste vrees is dat mensen die hun hele leven op Ameland hebben gewoond en gewerkt, nu naar het vasteland moeten. Het zorgcentrum heeft diepe wortels op het eiland.” Het is ook verschrikkelijk voor het personeel en de vele vrijwilligers, noemt Smit.

Wethouder Linda van de Deen benadrukt nog eens dat het besluit pas in december wordt genomen door Pasana. Ze is in gesprek met de zorggroep, maar heeft nog niets concreets te melden over mogelijke oplossingen.

Pasana-woordvoerder Dick van Driel noemt dat ernaar wordt gestreefd om de zorg op Ameland te houden.

Vorig jaar ondertekenden gemeente Ameland en Pasana nog een intentieverklaring voor nieuwbouw. Dat plan raakte echter meer en meer onderin de la.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *