Aantal besmettingen blijft stijgen

BALLUM – Het aantal geregistreerde besmettingen met het coronavirus is tweede kerstdag opgelopen tot 112 eilanders. Dat zijn er 6 meer dan op eerste kerstdag. Het aantal blijft in heel Friesland de laatste drie weken maar stijgen.

Burgemeester Stoel: “We horen dat er op diverse plekken op het eiland mensen bij elkaar komen, het gezellig hebben en niet altijd de richtlijnen in acht nemen. We maken ons daar zorgen over, zeker omdat we zien dat het aantal besmettingen op Ameland sterk toeneemt. Eén persoon besmet teveel andere mensen en we moeten er met elkaar op toezien dat we die verspreiding stoppen door ons nog beter aan de richtlijnen te houden. Niet meer dan twee mensen thuis ontvangen (tijdens de kerstdagen drie), afstand houden, handen wassen en bij klachten thuisblijven.“

lees hier het hele artikel over het eerste jaar van Leo Pieter Stoel als burgemeester van Ameland 

In Friesland en op Ameland wordt de situatie met betrekking tot de besmettingen als 'zeer ernstig' geclassificeerd. Ameland was samen met Vlieland de enige gemeente waarvandaan nog geen coronapatiënt naar het ziekenhuis was vervoerd, maar inmiddels zou dat niet meer kloppen met de feiten.

Het aantal van 112 is het totaal aantal mensen dat positief uit de coronatest kwam. De telling startte op 28 september. Van de 112 zouden 47 nog in thuisquarantaine zitten. De anderen zijn alweer op de been.

⇒ de Sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland is tijdens de kerstdagen en zondag ook open, als service aan de gemeenschap. Niet alleen eilanders kunnen zich daar laten sneltesten, maar ook bezoekers aan het eiland.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *