Aandacht voor begeleid wonen Ameland

BALLUM – Tijdens de laatste raadscommissievergadering vraagt Esther Oud van fractie van AmelandEén aandacht voor begeleid wonen op Ameland. Aanvankelijk werd de nieuwbouw van zorgcentrum De Stelp aangegrepen om drie begeleid wonen appartementen toe te voegen tot het project, maar die zijn ook weer geschrapt. Ameland kent een werkgroep die zich bezighoudt met begeleid wonen en de gemeente heeft daar contact mee, zegt wethouder Piet IJnsen. De werkgroep vertegenwoordigt een groep jongvolwassenen met beperkingen. De werkgroep onderzoekt een geclusterde vorm van begeleid wonen. Zodra zij dat verder hebben uitgewerkt volgt er weer overleg en kan de gemeente de haalbaarheid ervan onderzoeken. “Het initiatief ligt bij de werkgroep,” zegt IJnsen, die tevens constateert dat door de corona het proces wat is vertraagd.

AmelandEén vindt het belangrijk dat Ameland goede faciliteiten heeft voor inwoners met een beperking die begeleiding of zorg nodig hebben. Het gaat daarbij om een vorm van begeleid wonen, werkbegeleiding en dagbesteding. Zodra de werkgroep haar conceptplan klaar heeft volgt er weer overleg, verwacht de wethouder.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *