1354 – Mata Hari – Femme Fatale

HOLLUM – Nummer 1354 gaat over Femme Fatale, het boek dat Pat Shipman over Mata Hari schreef.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"'Femme Fatale – Liefde, leugens en het geheime leven van Mata Hari' is de titel van het boek dat Pat Shipman schreef over het in Leeuwarden geboren meisje dat uitgroeide tot een danseres waar vele gezaghebbende lieden uit eind 19e en begin 20e eeuw graag een vorkje mee wilden prikken en een gezellige avond mee wilden doorbrengen. Op het hoogtepunt van haar roem was Mata Hari een fenomeen. Ze viel diep en eindigde voor een vuurpeloton. Hoe het zover heeft kunnen komen en op welke manier Margaretha Zelle alias Mata Hari er is ingeluisd is fenomenaal beschreven door Shipman in het boek 'Femme Fatale.'"

⇒ lees hier nummer 1354 over Mata Hari

⇒ lees hier nummer 1353 over Winterspelen bijzonderheden

⇒ lees hier nummer 1352 over Dagboek van Kat

⇒ lees hier nummer 1351 over Curling

⇒ lees hier nummer 1350 over de Olympische Winterspelen

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *