1276 – Robbenbank – Blauwe Balg tussen Terschelling en Ameland

HOLLUM – Nummer 1276 gaat over de Robbenbank en de Blauwe Balg tussen Terschelling en Ameland.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"De Robbenbank is een zandplaat waar altijd robben op liggen. De Robbenboten beloven niet voor niets 100% zeehondengarantie. De zandplaat ligt tussen Terschelling en Ameland en je kunt hem vanaf beide eilanden zien. Wie op het westelijke puntje van Ameland staat ziet de zandplaat liggen en met het blote oog zijn er zwarte stippen op te ontwaren. Met een verrekijker kun je zien dat het zeehonden zijn die er heerlijk liggen te zonnen. Vanaf de Boschplaat van Terschelling, het oostelijkste puntje, is de Robbenbank ook met het blote oog te zien. De Robbenbank wordt ook wel Blauwe Balg genoemd. De Robbenbank is onderdeel van het Werelderfgoed Waddenzee."

⇒ lees hier nummer 1276 over Robbenbank

⇒ lees hier nummer 1275 over Engelsmanplaat

⇒ lees hier nummer 1274 over Simonszand

⇒ lees hier nummer 1273 over Rottumerplaat

⇒ lees hier nummer 1272 over Rottumeroog

⇒ lees hier nummer 1271 over Het Rif

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *