1273 – Rottumerplaat – eiland tussen Schiermonnikoog en Borkum

HOLLUM – Nummer 1273 gaat over Rottumerplaat, het eiland tussen Schiermonnikoog en Borkum.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Rottumerplaat is een zandplaat die tussen het Nederlandse waddeneiland Schiermonnikoog en het Duitse waddeneiland Borkum in ligt. Ten westen van Rottumerplaat ligt nog de zandplaat Simonszand en oostelijk van Rottumerplaat liggen nog Rottumeroog en Zuiderduin. Ze liggen allemaal in het zeegat tussen Schier en Borkum. Rottumerplaat is het noordelijkste stukje land van Nederland. Het maakt onderdeel uit van het Werelderfgoed Waddenzee. Het eilandje is niet toegankelijk voor publiek."

⇒ lees hier nummer 1273 over Rottumerplaat

⇒ lees hier nummer 1272 over Rottumeroog

⇒ lees hier nummer 1271 over Het Rif

⇒ lees hier nummer 1270 over Tsunamigevaar 

⇒ lees hier nummer 1269 over Boko Haram 

⇒ lees hier nummer 1268 over IS in januari 2017

⇒ lees hier nummer 1267 over Terrorisme in 2017

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *