1274 – Simonszand – zandplaat tussen Schiermonnikoog en Borkum

HOLLUM – Nummer 1274 gaat over Simonszand, de zandplaat tussen Schiermonnikoog en Borkum.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Simonszand is een onbewoonde zandplaat in het zeegat tussen het Nederlandse waddeneiland Schiermonnikoog en het Duitse waddeneiland Borkum. Het ligt tussen het oostelijke staartje van Schier en Rottumerplaat in. Het eiland is erg aan verandering onderhevig en aan Simonszand kun je zien hoe dynamisch het Waddengebied is. De zandplaat ligt op de plek waar eeuwen geleden het eiland Bosch lag dat in de Allerheiligenvloed van 1570 in de golven verdween. In 2012 splitste Simonszand in twee delen en in de 21ste eeuw dreigt ook deze zandplaat te verdwijnen."

⇒ lees hier nummer 1274 over Simonszand

⇒ lees hier nummer 1273 over Rottumerplaat

⇒ lees hier nummer 1272 over Rottumeroog

⇒ lees hier nummer 1271 over Het Rif

⇒ lees hier nummer 1270 over Tsunamigevaar 

⇒ lees hier nummer 1269 over Boko Haram 

⇒ lees hier nummer 1268 over IS in januari 2017

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *