1277 – Richel – onbewoond eiland bij Vlieland in de Waddenzee

HOLLUM – Nummer 1277 gaat over de Richel, een onbewoond eiland in de Waddenzee bij Vlieland.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"De Richel is een onbewoond eiland dat aan de zuidoostkant van Vlieland ligt. De grijze zeehond bivakkeert er graag en duizenden vogels rusten er en zoeken op de zandplaat naar eten. Het natuurgebied is onderdeel van het Werelderfgoed Waddenzee. Richel is nog een zandplaat, met een beetje begroeiing, maar op weg een eiland te worden. Er vormen zich duinen – de eerste duinen ontstonden in 2009 – maar met storm en hoog water verdwijnen die ook weer regelmatig in zee. Het kan nog erg lang duren eer Richel een altijd groen blijvend eiland is geworden."

⇒ lees hier nummer 1277 over Richel

⇒ lees hier nummer 1276 over Robbenbank

⇒ lees hier nummer 1275 over Engelsmanplaat

⇒ lees hier nummer 1274 over Simonszand

⇒ lees hier nummer 1273 over Rottumerplaat

⇒ lees hier nummer 1272 over Rottumeroog

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *