1272 – Rottumeroog – eiland tussen Schiermonnikoog en Borkum

HOLLUM – Nummer 1272 gaat over Rottumeroog, het eiland oostelijk van Schiermonnikoog.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Rottumeroog is een onbewoond Waddeneiland dat een tijd lang bewoond was. De naam Toxopeus is voor altijd met het eiland verbonden. De familie verbleef er jarenlang en vier generaties Van Dijk en twee generaties Toxopeus mochten zich voogd noemen van het eiland. Rottumeroog is een Gronings eiland en hoort bij de gemeente Eemsmond. Rottumeroog wordt ook wel aangeduid met de naam Rottum. Bij Rottum horen ook de Rottumerplaat en Zuiderduintjes. Het eiland hoort bij het Werelderfgoed Waddenzee."

⇒ lees hier nummer 1272 over Rottumeroog

⇒ lees hier nummer 1271 over Het Rif

⇒ lees hier nummer 1270 over Tsunamigevaar 

⇒ lees hier nummer 1269 over Boko Haram 

⇒ lees hier nummer 1268 over IS in januari 2017

⇒ lees hier nummer 1267 over Terrorisme in 2017

⇒ lees hier nummer 1266 over Ameland in 2012

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *