1271 – Het Rif – zandplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog

HOLLUM – Nummer 1271 gaat over de onbewoonde zandplaat het Rif bij Ameland.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Het Rif ligt precies tussen Ameland en Schiermonnikoog in. Het ligt oostelijk van De Hó’n, het oostelijkste staartje van Ameland en westelijk van de kop van Schiermonnikoog. Het Rif maakt onderdeel uit van het Werelderfgoed Waddenzee en de zandplaat is van groot belang voor diverse kwetsbare vogelsoorten en voor zeehonden. Er hebben nooit mensen gewoond. In de Tweede Wereldoorlog is er een partij munitie gedumpt waar bestuurders zich met regelmaat zorgen om maken. Rijkswaterstaat houdt dat in de gaten."

⇒ lees hier nummer 1271 over Het Rif

⇒ lees hier nummer 1270 over Tsunamigevaar 

⇒ lees hier nummer 1269 over Boko Haram 

⇒ lees hier nummer 1268 over IS in januari 2017

⇒ lees hier nummer 1267 over Terrorisme in 2017

⇒ lees hier nummer 1266 over Ameland in 2012

⇒ lees hier nummer 1265 over Ameland in 2013

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *